Karin van den Boogaert in gesprek met wetenschapsjournalisten over hoe je zin van onzin onderscheidt.

Vorig jaar kregen we te horen dat rood vlees eten even erg is als roken. Dit jaar dat we elke ochtend twintig minuten moeten spoelen met kokosolie om gifstoffen te verwijderen, dat A2-melk beter is dan gewone melk en dat zonnepanelen meer energie kosten dan ze opleveren. De lijst met wetenschappelijke missers die breed worden uitgemeten in de media is lang. Tijd om hand in eigen boezem te steken.

Karin van den Boogaert spreekt met wetenschapsjournalisten Rinke van den Brink van de NOS, Hester van Santen van NRC en Bouwe van Straten van De Kennis van Nu. Hoe filter je als journalist de onzin van het echte nieuws en hoe belangrijk is wetenschap eigenlijk? Je hoort het in deze podcast!

Benieuwd naar de andere afleveringen van de DKVN Podcast? Je vindt ze hier. Neem abonnement en krijg alle afleveringen automatisch op je telefoon of tablet.