Nieuwsbrief

Blijf wekelijks op de hoogte van het beste uit De Kennis van Nu en het laatste nieuws!

MELD JE AAN
Een team van league of legends

Hoewel veel mensen in Nederland er nog onbekend mee zijn, is het in sommige landen niet meer weg te denken: e-sports. E-sport is het competitief spelen van videogames, waarbij sommige wedstrijden wel 32 miljoen kijkers trekken met prijzenpotten die oplopen tot 18 miljoen dollar. Deze week begint het WK van één van de grootste e-sports van dit moment: League of Legends.

League of Legends is een strategiespel waarbij 2 teams van 5 spelers het tegen elkaar opnemen. Het team dat het eerst de basis van het andere team verwoest, wint de wedstrijd. Om de overhand te krijgen kunnen spelers upgrades kopen voor hun karakter. Het goud dat je hiervoor nodig hebt, verdien je door andere spelers en minions te doden of torens kapot te maken. Op het WK nemen teams het in gigantische stadions tegen elkaar op.

Vooral in Aziatische landen zijn e-sports populair. Net als bij jonge voetballers in Nederland wordt game-talent gespot en vervolgens opgeleid. Professioneel gamen wordt gezien als serieuze baan, waar erg veel geld mee te verdienen valt. Ook hoort er, net als in het voetbal hier, de nodige roem bij. Bekende gamers worden neergezet als helden en kunnen vaak niet meer normaal over straat.

Het WK League of legends duurt tot 31 oktober en is te gratis te volgen op www.twitch.nl.

een stadium van league of legends