Componisten

In deze serie praten we over het leven en werk van vier grote Europese componisten: Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Lucas von Beethoven en Chopin. Mannen die onvergetelijke muziek hebben gemaakt. Ook in de 21e eeuw leeft is muziek van deze vier componisten nog springlevend is en door miljoenen wordt beluisterd. Hoe komt het dat zij nog steeds voortleven in deze tijd? Muziekhistoricus, componist en popjournalist Cees Nieuwenhuizen.

Download hier de hele map met audiobestanden (zip file), of luister de afzonderlijke afleveringen hieronder. Totale speelduur 2 uur 32 minuten.

Johann Sebastian Bach

Johann Sebastian Bach

Cees Nieuwenhuizen over het werk en het leven van Johann Sebastian Bach. Uit wat voor familie kwam hij? Wat kenmerkt zijn muziek? En is de Lucas passie nou door Bach geschreven of niet?

Wolfgang Amadeus Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart trad als zevenjarig kind al op. Hoe lang deed deze Weense wondercomponist over het componeren van een concert?

Ludwig van Beethoven

Ludwig van Beethoven

Het leven en werk van Ludwig Van Beethoven. Het is Van Beethoven en niet, zoals veel mensen denken, Von Beethoven. Kwam de familie Beethoven oorspronkelijk uit Nederland?

Frédéric François Chopin

Frédéric François Chopin

Frédéric François Chopin. Zijn moeder kwam uit Polen en zijn vader uit Frankrijk, vandaar zijn Franse naam. Op achtjarige leeftijd trad Chopin al op. Was zijn familie ook zo muzikaal? En wat maakt zijn muziek zo bijzonder?