Digitaal Rijbewijs

Het internet lijkt gesneden koek, maar stiekem zit het boordevol gevaren. In hoeverre is onze privacy nog veilig? Wat kan er allemaal misgaan? 

Download hier de hele map met audiobestanden (zip file), of luister de afzonderlijke afleveringen hieronder.

Noodzaak van kennis over internet

Noodzaak van kennis over internet

Hoofd van het Centrum Recht en ICT aan de Rijksuniversiteit Groningen Kees de Vey Mestdagh vertelt over de gevaren van identiteitsfraude en digitaal betalingsverkeer en problematiek in overheidscommunicatie.

Hacken

Hacken

Journaliste en schrijfster Maria Genova liet zich bewust hacken. Rickey Gevers is een veroordeelde hacker en vertelt hoe hij te werk ging.

Sociale Media

Sociale Media

Hoofd Centrum Recht en ICT van de Rijksuniversiteit Groningen Kees de Vey Mestdagh vertelt over het gevaar van bijvoorbeeld Facebook, doordat de vrienden van jouw vrienden weleens jouw vijanden zouden kunnen zijn.

Anoniem digitaal communiceren, kan dat nog?

Anoniem digitaal communiceren, kan dat nog?

Door de onthullingen door Edward Snowden zijn inmiddels ook de nitwits onder ons er wel van doordrongen dat elke e-mail en elk chatgesprek meegelezen kan worden door geheime diensten en andere snuffelaars. Wat zijn de risico's en hoe wapen je je daartegen? Te gast: Maikel van Leeuwen, digitaal activist.

Online shoppen

Online shoppen

Kees de Vey Mestdagh spreekt over de grootste economie van de wereld: de online economie. Nederland speelt hierin een belangrijke rol. De Vey Mestdagh vertelt hoe je de risico's van online shoppen kunt verkleinen.