Nieuwsbrief

Blijf wekelijks op de hoogte van het beste uit De Kennis van Nu / Focus en het laatste nieuws!

MELD JE AAN
Puppy stage

Vind jij het leuk om kennis toegankelijk te maken voor een brede doelgroep? Ben je thuis in social media en kun je monteren? Dan is onze stage bij De Kennis van Nu iets voor jou.

Aantal uur per week: 36

Vanaf: 15-02-2018

Duur van de stage: Minimaal 5 maanden

Niveau: HBO/WO

Wat is De Kennis van Nu?

De Kennis van Nu is een wekelijks televisieprogramma van de NTR over ontwikkelingen in de wetenschap. We proberen wetenschap op zo’n manier te brengen dat een breed publiek het interessant en begrijpelijk vindt.

Ook op social media is De Kennis van Nu actief: we maken gebruik van Twitter, Facebook, YouTube en sinds kort Instagram. Ieder kanaal heeft zijn eigen taal en doelgroep.

Tijdens je stage maak je content voor onze socialmediakanalen. Onze kanalen hebben voor ons publiek een gidsfunctie binnen het wetenschapsnieuws. En jij helpt die functie te vervullen. Je leert creatief om te gaan met tekst en beeld. Wat is het haakje waarmee je iemand kunt vangen of iemand geboeid raakt? Je monteert video’s, voorziet ze van ondertiteling en maakt de nieuwsbrief van De Kennis van Nu.

Daarnaast ervaar je hoe het is om deel uit te maken van een televisieredactie. We hopen dat je actief zult meedenken over hoe je bepaalde onderwerpen online onder de aandacht kunt brengen. Misschien heb je ook ideeën voor interessante onderwerpen?

Wat voor iemand zoeken we?

  • Je bent een nieuwsgierig mens;

  • Je bent creatief en inventief;

  • Je bent thuis op social media en weet wat er speelt;

  • Je hebt gevoel voor beeldtaal;

  • Je hebt ervaring met monteren;

  • Je houdt van schrijven en kan het in foutloos Nederlands;

  • Je bent een teamplayer, maar kunt ook goed zelfstandig werken;

  • Je durft eigen ideeën op te werpen, laat van je horen!

Reageren?

Reageren kan tot en met 15 januari 2018 via mediastages. Je brief kun je richten aan Gerda Bosman, eindredacteur De Kennis van Nu. Als je nog vragen hebt over de stage, kun je Gerda mailen op Gerda.Bosman@ntr.nl.

De gesprekken vinden plaats in de tweede helft van januari 2018.