Nieuwsbrief

Blijf wekelijks op de hoogte van het beste uit De Kennis van Nu en het laatste nieuws!

MELD JE AAN
rekenen

Er blijken vier verschillende rekentypes te bestaan. De Rekenhater en de rekenliefhebber, de pragmatische of voorzichtige rekenaar. Dat is een van de belangrijke uitkomsten van het Groot Nationaal Rekenonderzoek 

Dit Groot Nationaal Onderzoek werd uitgevoerd door VPRO/NTR in samenwerking met NWO en diverse wetenschappers. Deelnemers aan het Groot Nationaal Onderzoek vulden een aantal vragenlijsten in en maakten allerlei rekensommen en rekentesten. Toen de onderzoekers al deze data analyseerden, ontdekten ze vier duidelijk te onderscheiden types: de rekenhater, de rekenliefhebber, de voorzichtige rekenaar en de pragmatische rekenaar.

Haat en liefde voor getallen

Er blijken vier verschillende rekentypes te bestaan. Dat is een van de belangrijke uitkomsten van het Groot Nationaal Rekenonderzoek (GNRO) uitgevoerd door Wetenschap 24 (VPRO/NTR) in samenwerking met NWO en diverse wetenschappers. Deelnemers aan het Groot Nationaal Onderzoek vulden een aantal vragenlijsten in en maakten allerlei rekensommen en rekentesten. Toen de onderzoekers al deze data analyseerden, ontdekten ze vier duidelijk te onderscheiden types: de rekenhater, de rekenliefhebber, de voorzichtige rekenaar en de pragmatische rekenaar. Op basis van hun originele vragenlijst, hebben we een verkorte zelftest ontwikkeld.

Verder lezen over: