Geohot self driving car

Niet alleen grote bedrijven zijn bezig met het bouwen van zelfrijdende auto’s. Ook iPhone-hacker. George Hotz, bekender onder de naam Geohot, is bezig met het maken van een autonome wagen. In tegenstelling tot grote spelers als Tesla, doet hij dit met goedkope, relatief eenvoudige apparatuur en zelfgeschreven software.

Hotz was in 2007 als 17-jarige de eerste persoon ooit die een iPhone wist te hacken, waardoor de telefoon ook op andere netwerken te gebruiken was. Vervolgens was hij ook de eerste die de software van de Playstation 3 wist te kraken. Nu heeft hij als doel om met zijn eigen kunstmatige-intelligentiesoftware het Israëlische bedrijf Mobileye te verslaan.

Mobileye is leverancier van technologie voor in zelfrijdende auto's van onder andere Tesla, BMW, Ford en General Motors. George Hotz is er van overtuigd dat hij het beter kan. In onderstaande video geeft hij in ieder geval weinig blijk van waardering voor de huidige stand van de techniek.

Hotz vindt zijn eigen software niet alleen een stuk beter, hij denkt ook dat zijn systeem uiteindelijk voor slechts duizend dollar te koop zal zijn. Hotz opstelling bestaat uit een zestal camera's die ook in mobiele telefoons te vinden zijn. Twee vlakbij de achteruitkijkspiegel, één achter, twee aan de zijkanten om de blinde hoek te overzien en een camera bovenop. Ook maakt zijn systeem geen gebruik van voorgeprogrammeerde rij-regels. Alles wat het systeem doet, heeft het geleerd van 'meerijden' met Hotz in zijn Acura ILX. Dus als het goed is wordt zijn zelfrijdende auto precies zo goed als de bestuurder.

Meet the 26-Year-Old Hacker Who Built a Self-Driving Car... in His Garage

Ontdek meer in de special