Het Instituut, de serie die afgelopen najaar voor het eerst op NPO 1 te zien was, komt terug. Opnieuw sluiten Joep van Deudekom en Rob Urgert 100 mensen een week lang op in een voormalige kazerne in Ede en onderwerpen hen aan wetenschappelijke experimenten. 

Afgesloten van de buitenwereld krijgt deze doorsnee van de Nederlandse samenleving een week lang een gelijke behandeling: dezelfde kleding, hetzelfde eten, eenzelfde slaapplaats. De 100 worden mentaal bijgestaan door Sophie Hilbrand. 

Wie zijn wij Nederlanders eigenlijk? Hoe verschillend en hoe gelijk, hoe tolerant en hoe beïnvloedbaar zijn wij en hoe reageren wij onder grote druk? Een kleine greep uit de tientallen experimenten waaraan deze 100 worden blootgesteld. Het Instituut: een paradijs voor menig wetenschapper, een onvergetelijke ervaring voor elke deelnemer. Meer weten? Bekijk hier de uitzendingen van het vorige seizoen. 

Wil jij meedoen? Geef je dan z.s.m. hieronder op.

Let op: De opnames vinden plaats van ma 10 juli t/m zo 16 juli 2017 incl. overnachting. Van iedere deelnemer verwachten wij volledige beschikbaarheid in deze periode.