Levenskunst

Het leven is niet makkelijk. Hadden we maar een handleiding! In deze serie bieden we praktische tips, deskundige adviezen en filosofisch gereedschap, zodat je je problemen structureel aan kan pakken. Want uiteindelijk moet je het natuurlijk wel zelf doen.

Hoe word ik creatief?

Hoe word ik creatief?

Frits Philips over creativiteit. Kun je dat aanleren? En afdwingen? Is het een kwestie van training, aanleg of een instelling? Hoe kunnen we ons volwassen leven wat minder creativiteitsdodend maken en weer een beetje kind worden?

Hoe maak ik de juiste keuze?

Hoe maak ik de juiste keuze?

Wij rijke westerlingen gaan gebukt onder een overvloed aan keuzes: van partner tot vakantiebestemming en van studierichting tot de honderden verschillende soorten broodbeleg in de supermarkt. De mogelijkheden zijn eindeloos. En dat kan verlammend werken.

Hoe blijf ik relaxed?

Hoe blijf ik relaxed?

Angst, onrust, onzekerheid. Er lijden meer mensen aan dan je zou denken als je om je heen kijkt. Meestal blijven die emoties onzichtbaar, want cool blijven, je leven onder controle hebben, is de norm. Stress is niet sexy. Maar hoe doe je dat, kalm blijven? En dan niet alleen aan de buitenkant maar ook en vooral van binnen?

Hoe word ik gelukkig?

Hoe word ik gelukkig?

Ben je pas gelukkig als je leven gelukt is? Als je een goede baan, een mooi huis en een interessante relatie hebt? Of is dat ideaalbeeld voor iedereen anders? En hoe verstandig is het überhaupt om idealen na te streven? Die vragen leggen we voor aan Iró Evangelou, coach en mede-initiatiefnemer van Project Gelukt.

Klik hier voor de video.