Nieuwsbrief

Blijf wekelijks op de hoogte van het beste uit De Kennis van Nu en het laatste nieuws!

MELD JE AAN
Paddenstoel in het bos

Buitentips uit het brede aanbod activiteiten tijdens het Weekend van de Wetenschap. Plus een binnentip, mocht het slecht weer worden..

LOFAR: radiotelescopen in de natuur

De open dag in de ‘LofarZone’ vindt plaats in een natuurgebied bij Exloo. Weinig mensen die daar wandelen weten dat de grote apparaten die daar in het landschap staan radiotelescopen zijn. Op 4 oktober vertellen deskundige gidsen over deze radiotelescoop LOFAR, die gebruik maakt van duizenden kleine antennes verspreid over Noord-west Europa. 

Struinen door het bos

Bij de Haagse Vogelbescherming struin je door het bos en leer je hoe techniek vogels kan helpen: van apparatuur in een vogelhospitaal en dierenambulance tot zenders die vogels volgen in hun vlucht. Op 4 oktober (tevens dierendag) is iedereen 11.00 tot 16.00 uur van harte welkom in het Haagse Bos.

Het Grote Groene Plantencircus

In de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht kom je tijdens een speurtocht oog in oog met de mooiste planten uit de hele wereld. Zie de verbluffende ‘acts’ van de Levende kanonskogel, de Sterke plant en de Plant met de baard. Probeer het water op te tillen dat een boom moeiteloos naar boven brengt, of kijk hoe zaden zichzelf meters wegschieten.

Konijnenkeutels gezocht

Bij slecht weer zit je lekker droog in het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam. Daar kun je aan de slag met konijnenkeutels en los op korstmossen. Kinderen kunnen konijnenkeutels onder de microscoop onderzoeken en krijgen na afloop een heus ‘keuteldiploma’. Keutels van je eigen konijn onderzoeken kan ook – wel eerst even zelf verzamelen en van te voren inleveren.