Nieuwsbrief

Blijf wekelijks op de hoogte van het beste uit De Kennis van Nu / Focus en het laatste nieuws!

MELD JE AAN
Diederik en Elisabeth

De Kennis van Nu brengt je nieuws uit de wetenschap, verdieping bij wetenschappelijke onderwerpen en de wetenschap achter het nieuws.

De publieke omroep NTR vindt het vanuit haar educatieve taak belangrijk dat er aandacht is van een onafhankelijke partij voor ontwikkelingen in de wetenschap. Om ons publiek, dus jou, continu op de hoogte te kunnen houden van deze ontwikkelingen zijn we met De Kennis van Nu op verschillende platforms aanwezig.

Wie maken De Kennis van Nu? Zie ons colofon

De Kennis van Nu op TV

De Kennis van Nu bestaat sinds 2014. In 2017 is er wekelijks een aflevering over diverse onderwerpen. We starten met een korte reportage, heel dicht op de actualiteit. Vervolgens gaan we de diepte in en nemen we je mee op een zoektocht of proberen we onze fascinatie met je te delen. We sluiten dit najaar de afleveringen af met een nieuwe uitsmijter: de wolken.

Drie wolkenliefhebbers vertellen om beurten over hun favoriete wolk. Wat is er bijzonder aan? En waar kun je de wolk aan herkennen? Fascinerender dan je misschien verwacht! Door deze nieuwe wolkenrubriek ga je vaker naar boven kijken, en wil je nooit meer een saaie blauwe lucht zien.

Dit seizoen elke donderdag van 7 september t/m 14 december, NPO 2 om 19.20 uur.

De Kennis van Nu online

Uiteraard kun je alle afleveringen bekijken op deze website. Maar we gaan online verder dan op tv.

Specials
Bij veel onderwerpen is nog veel meer te vertellen dan we in het tijdsbestek van onze uitzending kunnen overbrengen. Dat doen we dan in een special bij de uitzending. Wil je meer de diepte in, heb je interesse voor een aanverwant onderwerp of wil je een test doen, dan ben je bij ons online op de juiste plaats.

Nieuws
Via de site houden we je op de hoogte van het laatste nieuws in de wetenschap, zowel binnen Nederland als uit het buitenland. Je vind hier korte en wat langere artikelen, met video en audio.

Dossiers
Er zijn verschillende bredere onderwerpen waarover zoveel voorbij komt, of er zijn regelmatig nieuwe ontwikkelingen, dat we die samenbrengen binnen een dossier. Gentechnologie is bijvoorbeeld zo’n onderwerp.

In de klas
Van sommige afleveringen maken we in samenwerking met Schooltv versies voor in het voortgezet onderwijs. Deze sluiten nauw aan bij het curriculum en we willen met deze video’s verduidelijken, verdiepen en inspireren.

Sociale media
Uiteraard tref je ons ook op Facebook met een greep uit ons aanbod, of je kunt ons volgen via Twitter en YouTube. Dit zijn ook kanalen waarop we graag met je in gesprek gaan. Wil je een wekelijkse update met hoogtepunten uit ons aanbod? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief via de footer van de website. Dus like ons, volg ons of abonneer je!

De Kennis van Nu en radio 

Het radioprogramma Nieuws en Co op Radio 1, besteedt dagelijks aandacht aan wetenschap. We hebben nauw contact met onze collega’s daar en zowel op dit online platform als op Radio1.nl kun je de items terugvinden.

Podcast

De wetenschapsitems uit Nieuws en Co vormen de podcast van De Kennis van Nu. Wanneer we de mogelijkheid hebben, bieden we binnen de podcast ook verdiepende gesprekken. Dus abonneer je nu.