Nieuwsbrief

Blijf wekelijks op de hoogte van het beste uit De Kennis van Nu en het laatste nieuws!

MELD JE AAN
Eric Klarenbeek

Tijdens het Weekend van de Wetenschap vertellen ‘pop-up wetenschappers’ op verschillende plekken vol passie over hun werk.

Wat gebeurt er in je hoofd als je leest?

Hersenonderzoeker Ysbrand van der Werf onderzocht samen met de schrijver Arnon Grunberg wat er in je hoofd gebeurt als je schrijft of leest. Hij vertelt er zondag 4 oktober over in Science Center NEMO.

Is chocolade verslavend?

Remco Havermans weet alles over de psychologie van eten, over eetgedrag. Op 4 oktober doet hij live onderzoek naar de aard van chocoladeverslaving in het Zaans Museum.

Paddenstoelenstoelen uit de 3D-printer

Wist je dat 3D-printers ook prima stoelen kunnen maken? En wist je dat je hiervoor paddenstoelen als materiaal kan opkweken? Ontwerper Eric Klarenbeek doet het en vertelt er zaterdag 3 oktober over tijdens zijn pop-up lezing in Techniekmuseum HEIM.

Vragen stellen

In het Universiteitsmuseum Utrecht maakt filosoof Bas Haring op 4 oktober duidelijk waarom vragen stellen zo belangrijk is. Ook filosofe Stine Jensen beheerst de kunst van het vragen stellen als geen ander. In Natuurmuseum Brabant geeft ze 3 oktober antwoord op alle vragen die jij hebt. Bijvoorbeeld over waarom we wel liegen terwijl dat eigenlijk niet mag.

Bas Haring

Bas Haring bekijkt de economische crisis op zijn eigen manier. Want wat merken wij er eigenlijk van in ons dagelijks leven? Mogen we onze huidige situatie eigenlijk wel crisis noemen? Zijn wij ongelukkiger dan in de jaren van economische voorspoed? Een filosofische kijk op het fenomeen crisis.