Schilderswijkers

"Daar waar de wereld huilt, pinkt de Schilderswijk een traantje mee"

In deze radioserie van drie portretten wordt een realistisch beeld van de Schilderswijk in Den Haag geschilderd. Hoor je 'achterstandsbuurt', dan denken veel mensen: Schilderswijk. Toch hebben verschillende bewoners hun hart verpand aan deze roerige wijk.

Peter Duivesteijn woont en werkt al vanaf zijn vroege jeugd in de buurt. Hij houdt van zijn wijk, net als Mammar el Jabli en Itai Cohn, die vertellen hoe conflicten in de wereld in hun persoonlijke leven voelbaar worden. Hoe ga je daar mee om? Hoe positioneer je jezelf in zo'n omgeving? Wat moeten buitenstaanders weten van hun wijk? Luister hieronder naar deze drie Schilderswijkers die in oplossingen denken.

Itai Cohn

Itai Cohn

Henk van Middelaar praat met Itai Cohn over wonen in de Schilderswijk in Den Haag. De Schilderswijk wordt gezien als probleemwijk. Afgelopen zomer waren er demonstraties en rellen. Itai Cohn woont echter al jaren in de Schilderswijk en zelfs met heel veel plezier. Hij vertelt hoe het er aan toe gaat en hoe het verbeterd kan worden.

Mamar El Jabli

Mamar El Jabli

In de Schilderswijk wonen meer dan 100 nationaliteiten dicht op elkaar. Conflicten van de hele wereld worden hier aan den lijve gevoeld. Hoe zorg je dat mensen zich deel voelen van de grotere samenleving? Daar is Mammar El Jabli als participatie-uitvoerder iedere dag mee bezig.

Peter Duivesteijn

Peter Duivesteijn

In de Schilderswijk wonen meer dan 100 nationaliteiten dicht op elkaar. Conflicten van de hele wereld worden hier aan den lijve gevoeld. "Daar waar de wereld huilt, pinkt de Schilderswijk een traantje mee", volgens Peter Duivesteijn