Nieuwsbrief

Blijf wekelijks op de hoogte van het beste uit De Kennis van Nu en het laatste nieuws!

MELD JE AAN
Verdieping op 't DAK

Donderdag 5 november is de tweede editie van Verdieping op 't DAK plaats. Het thema: hoe word ik 100? 

Wil jij gezond 100 jaar worden? Kom dan naar de napraatsessie over de tv-uitzending Hoe word ik 100? van de Kennis van Nu en woon tegelijk de radio-opname bij van dit ‘sciencecafé’. Je kunt zelf vragen stellen aan het panel deskundigen.

We worden steeds ouder in Nederland. Wie weet ben jij wel een van de toekomstige 100-jarigen. De hamvraag is: hoe zorg je dat je gezond oud wordt? En moeten we het eigenlijk wel willen om allemaal 100 te worden? Wil jij 100 worden?

Op donderdagavond 5 november bespreken we het in het serre-café op het DAK van NEMO en wordt er verslag van gedaan in onze radio-uitzending. 
Na de uitzending is uitgebreid ruimte voor vragen aan de deskundigen. 

Sprekers

Andrea Maier, hoogleraar interne geneeskunde aan de Vrije Universiteit. Van Andrea Maier hoeven we echt niet allemaal 100 te worden. Maar: ‘50 procent van alle 60-jarigen heeft momenteel één of meer ziektes. De helft! Het zou wel fijn zijn als we die morbiditeit kunnen uitstellen.’

Kris Verburgh, arts en onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel, schreef het boek Veroudering vertragen: het langer jong-plan over de epidemie van welvaartsziekten en overgewicht.

Jelle Reumer, bijzonder hoogleraar vertebratenpaleontologie, zal een column voordragen.

Martijn Huisman, wetenschappelijke directeur LASA, psycholoog en epidemioloog.

Henne Holstege, geneticus/biochemicus aan de VU. Ze leidt het 100-plus onderzoek naar erfelijke factoren die beschermen tegen de ontwikkeling van dementie. 

Het programma wordt gepresenteerd door Pieter van der Wielen van de NTR en Sanne Deurloo van Science Center NEMO.

Leuk detail: toegang is gratis. Klik op 'attend' via onze evenementpagina op Facebook om op de hoogte te blijven van nieuws rondom Verdieping op 't DAK. 

Tijd en locatie

Inloop 19:00 uur, start programma 19:30
Locatie: De serre op het dak van NEMO (Amsterdam)

Grey Power

Wil je meer weten over de verrassende kracht van senioren? Bezoek dan het programma van Grey Power.
Experts en artiesten komen aan het woord en Martijn Huisman presenteert elke editie de uitkomsten van het laatste onderzoek.
Alle bijeenkomsten vinden plaats in de Amstelzaal van VUmc op 3, 10, 17 en 24 november 2015.

Verdieping op 't DAK