Nieuwsbrief

Blijf wekelijks op de hoogte van het beste uit De Kennis van Nu en het laatste nieuws!

MELD JE AAN

FameLab is een internationale competitie voor wetenschapscommunicatie. De winnaar van elke landelijke Famelab gaat naar de internationale finale op het Times Cheltenham Science Festival. De NTR reikt de publieksprijs uit bij FameLab Nederland.

 

Over Famelab
In 2005 werd deze wedstrijd voor het eerst gehouden op het Times Cheltenham Science Festival in Groot-Brittannië. Inmiddels is het uitgegroeid tot een internationale competitie op het gebied van wetenschapscommunicatie. Jonge onderzoekers presenteren hun onderzoek in een korte pitch van drie minuten. Hierbij mogen ze van niets anders gebruikmaken dan zichzelf en enkele kleine attributen. De deelnemer met het meest inspirerende verhaal, wint FameLab. Naast een vakjury van wetenschappers reikt de NTR een publieksprijs uit voor de beste deelnemer.

 

Partners
Famelab Nederland wordt georganiseerd door de British Council, in samenwerking met Cheltenham Festivals, KNAW, NTR, Museum Boerhaave Leiden, Universiteit Groningen, Universiteit Leiden, Radboud Universiteit & Radboud UMC en Wageningen Universiteit & Research Centre. Meer lezen over onze partners? Klik hier.

4 items