Nieuwsbrief

Blijf wekelijks op de hoogte van het beste uit De Kennis van Nu en het laatste nieuws!

MELD JE AAN
Allochtoon op school

Ligt de sleutel tot integratie in het onderwijs? Vergooien we niet kansen door ons blind te staren op de schoolresultaten van allochtone leerlingen?

Jaap Dronkers, hoogleraar Educational Performance and Social Inequality, krijgt op 31 mei 2013 een eredoctoraat uitgereikt van de Universiteit van Turku (Finland).

Hij publiceerde o.a. over de oorzaken en gevolgen van ongelijke opleidings- en beroepsniveaus, veranderingen in opleidingskansen, effect-verschillen tussen religieuze en openbare scholen, opleidings- en beroepsprestaties van migranten afkomstig uit verschillende landen, de verbanden tussen school/opleiding en arbeidsmarkt, de effecten van echtscheidingen op kinderen, cross-nationale verschillen in oorzaken van echtscheidingen en de opleiding van de Nederlandse elite en Europese adel. 

En verder:


Actueel

Dat anorexiapatiënten vaak een verkeerd beeld van hun eigen lichaam hebben wisten we al. Maar dat ze hun onbewuste gedrag daar óók op aanpassen - is nieuw. Dit bleek uit onderzoek van promovenda Anouk Keizer van de Universiteit van Utrecht.

De kettingvraag

Bij mensen is het duidelijk vast te stellen wanneer ze dood zijn - maar wat is dood bij planten? Een zaadje ziet er dood uit, maar brengt ltoch even voort. Henk Hilhorst, universitair hoofddocent plantenfysiologie aan de Universiteit van Wageningen geeft antwoord.