Nieuwsbrief

Blijf wekelijks op de hoogte van het beste uit De Kennis van Nu en het laatste nieuws!

MELD JE AAN
Back to the future

21 oktober 2015, de dag waar Marty McFly uit Back to the Future (deel 2 uit 1989) naar toe reist. Hologrammen, telefoonbrillen, schoenen die zichzelf strikken, het kan niet op in de toekomst. Maar de toekomst is nu! Waar zijn de vliegende auto's en hover-skateboards? Diederik Jekel en Elisabeth van Nimwegen gaan op zoek naar de techniek van de toekomst. Lukt het ze om net als in de film te vliegen?

Hovertricks
Back to the Future is Diederiks favoriete film en dan ging het hem vooral om het hoverboard. Er is sinds het uitkomen van de film een ware race aan de gang om zo’n vliegend skateboard ook echt voor elkaar te krijgen. Diederik laat van de initiatieven zien hoe ze werken en hoe dicht ze in de buurt komen van het echte hoverboard. En hij kan natuurlijk de verleiding niet weerstaan om ook zelf even zijn beste hovertricks te vertonen.
 
Vliegende auto
Elisabeth heeft genoeg van in de file staan. Haar favoriete onderdeel van de film is dan ook de vliegende auto. Ze gaat langs bij een bedrijf dat werkt aan een gyrocopter-auto. Geschikt voor de weg én de lucht. Hoe lang duurt het nog voor de auto’s je om de oren vliegen? Elisabeth moet nog wel even haar vliegbrevet halen.

Taxidrone
Voor een andere manier om files te vermijden, bezoekt ze uitvinder Thorstin Crijns. Hij knutselt in zijn garage aan een superdrone, een drone waar een volwassen persoon op kan vliegen. Maar dan zonder vliegbrevet, want de drone moet net als een taxi te bestellen zijn en automatisch naar de plaats van bestemming vliegen. De Jetsons à la 2015? Elisabeth ontdekt dat er nog behoorlijk wat haken en ogen zitten aan de vliegende taxi’s van de toekomst.