Nieuwsbrief

Blijf wekelijks op de hoogte van het beste uit De Kennis van Nu en het laatste nieuws!

Zijn wij onze genen? Ligt het eeuwig leven binnen handbereik? En mag je voor de wetenschap meer dan in het dagelijks leven? Daarover praten we in de vierde en laatste talkshow vanaf wetenschapsfilmfestival InScience. In het café van filmhuis LUX in Nijmegen ontvangen we wetenschappers, kunstenaars en andere experts en bespreken films die op het festival draaien. Vandaag: Controverse, over dubieuze wetenschap. 

Presentatie: Karin van den Boogaert
Met: sidekick Anouck Vrouwe en een column van Kasper van Royen

The Immortalists
De eerste mens die duizend jaar zal worden, is al geboren. Tenminste, dat meent Aubrey the Grey, een van de wetenschappers die worden geportretteerd in 'The Immortalists'. Hoe uniek is de zoektocht naar het eeuwige leven? En hoe serieus moeten we de mannen in deze film nemen? Daarover praten we met kunstenaar Daan Paans die zich twee jaar lang verdiepte in mensen die zoeken het eeuwige of naar een langer leven.


The Stanford Prison Experiment
Mensen zijn tot gruweldaden in staat, dat zien we dagelijks op tv. Maar geldt dat alleen voor anderen, of veranderen we zelf ook in monsters als de omstandigheden ons te kwaad worden? Daarover gaat de film 'The Stanford Prison Experiment', gebaseerd op een wetenschappelijk experiment dat nu niet meer door de beugel kan. We bespreken de film met filosoof en bioloog Ellen ter Gast.

Genetic Me
Zijn wij onze genen? En duwt kennis over onze genetische eigenaardigheden ons in een bepaalde rol? In 'Genetic Me' zoekt de Deense wetenschapsjournaliste Lone Frank in haar genen naar een verklaring voor haar naar eigen zeggen onaangename karakter. We bespreken de film met medische antropologe Amade M'charek van de UvA.

Meer over wetenschapsfilmfestival InScience: www.insciencefestival.nl