Nieuwsbrief

Blijf wekelijks op de hoogte van het beste uit De Kennis van Nu en het laatste nieuws!

MELD JE AAN
Archeologisch nieuws uitĀ Nicaragua

Ook ganzen hebben een persoonlijkheid. En die heeft natuurlijk invloed op hun gedrag. Bijvoorbeeld op hoe ze eten zoeken. Dat ontdekte Ralf Kurvers, die als bioloog is verbonden aan de universiteit in Wageningen. Inzicht in de psyche van ganzen kan handig zijn voor de aanpak van ganzenoverlast in Nederland. De overheid wil de vogels opvangen in speciaal daarvoor aangewezen gebieden, maar vooralsnog trekken de dieren vaak hun eigen plan.

Archeologisch nieuws uit Nicaragua

Alexander Geurds, archeoloog aan de universiteit in Leiden, start als een van de weinigen een gedegen archeologisch onderzoek in de provincie Chontales in Nicaragua en ontdekte direct een aantal unieke vindplaatsen. Voor het eerst zijn de befaamde Chontales-stijl standbeelden in de bodem gevonden, zijn er piramide-achtige structuren aangetroffen en vond hij grootste archeologische vindplaats van Nicaragua. In Noorderlicht vertelt Geurds er meer over.

En wie meer wil horen - en zien - kan zich op 3 december tussen 19.30 en 21.15 uur melden in de Burgerzaal van het stadhuis in Leiden. Daar houdt Geurds een presentatie over zijn onderzoek.

(Presentatie: Remy van den Brand)