Nieuwsbrief

Blijf wekelijks op de hoogte van het beste uit De Kennis van Nu en het laatste nieuws!

MELD JE AAN

De ene autist is de andere niet, zo blijkt uit onderzoek van neuropsycholoog Marcia Goddard. Zij kwam er in haar onderzoek achter dat twee groepen jongens met autismesymptomen verschillende gedeeltes van hun hersenen gebruiken als ze een sociale taak moesten uitvoeren in een hersenscanner. Een belangrijke vinding, want hiermee blijkt dat hoewel alle autistische jongens dezelfde problemen vertonen met sociaal gedrag, de oorzaak van die problemen verschillend kan zijn. Maar hoe verschillend zijn autistische jongeren dan? En hoe wil je autisme dan behandelen?

Op 17 juli 2014 stortte MH17 neer in Oekraïne. Alle 298 inzittenden kwamen hierbij om het leven. Het identificatieonderzoek dat hierop volgde werd het grootste uit de Nederlandse geschiedenis. Het pas verschenen boek MH17 – De Thuisreis beschrijft dit onderzoek aan de hand van persoonlijke verhalen van nabestaanden en van forensisch medewerkers. Lex Meulenbroek, één van de auteurs van dit boek en forensisch DNA-onderzoeker, vertelt hoe zwaar dit onderzoek was.

Hoe komen kunst en wetenschap samen? Vandaag start de expositie Body of Matter in galerie MU in Eindhoven. In de expositie staan de winnende projecten van de Bio Art & Design Award centraal. hersenwetenschapper Marcel de Jeu van het Erasmus MC en kunstenaar Isaac Monté vertellen over deze bijzondere samenwerking en expositie.