Nieuwsbrief

Blijf wekelijks op de hoogte van het beste uit De Kennis van Nu en het laatste nieuws!

MELD JE AAN
De Kennis van Nu | 14 juli | 22:00 | Radio 5

As, poep, plas, vodden. 200 jaar geleden werd er ook al gerecycled. Hoe deden ze dat?

'Rijk van Rotzooi', zo heet een tentoonstelling in het Boerhaave museum in Leiden, die sinds eind juni open is. De expo gaat over recycling van 200 jaar geleden.  Joppe van Driel, wetenschapsfilosoof, en historicus Andreas Weber, hebben meegewerkt aan het tot stand komen van deze expositie (onder leiding van Lissa Roberts, professor voor lange termijn ontwikkeling van wetenschap en technologie). Beiden zijn onderzoeker aan de Universiteit Twente en zijn in het programma te gast.

Ook ging verslaggeefster Anne Martens langs bij de tentoonstelling en curator Ad Maas leidde haar rond. Ze maakte er een reportage over.

Actueel: Nieuwe wetenschapscommissie

Rianne Letschert, de nieuwe voorzitter van de Jonge Akadamie, heeft de taak gekregen zeven wetenschappers aan te stellen voor de raad van wetenschappers die de Europese Commissie gaat adviseren. We bellen haar om te vragen hoe dit haar afgaat.

Actueel: Depressie verschrompelt hersendelen

Depressie heeft een grote invloed, niet alleen op je geestelijke gesteldheid maar ook op je brein en lichaam. Als je last hebt van depressies, kan je wel eens een verschrompelde hippocampus hebben, blijkt uit nieuw grootschalig onderzoek. Klinkt ernstig, hoe erg is dit? We hebben hoofdonderzoeker van het onderzoeksproject, Lianne Schmaal, aan de telefoon.