Nieuwsbrief

Blijf wekelijks op de hoogte van het beste uit De Kennis van Nu en het laatste nieuws!

MELD JE AAN
Verstrikt in details

Grote, gecompliceerde en gedetailleerde klussen zijn voor hen geen probleem, maar het contact met andere mensen is dat wel. Vandaag een special over wetenschappers met autisme.

De wereld van wetenschappers met autisme

Wetenschapper Annemiek Koster kwam er pas een paar jaar geleden, na het einde van haar loopbaan, achter dat ze het syndroom van Asperger heeft. In de autisme-special van Hoe?Zo! Radio vertelt ze over de ontroering toen ze de diagnose kreeg en over hoe ze autisme uitdraagt.

Wetenschapper Jaap Brand heeft een vorm van klassiek autisme. Hij sprak pas rond zijn vierde jaar zijn eerste woordjes uit en maakte geen contact met andere kindjes. Zijn ouders voelden aan dat hij 'anders' was. Hij kreeg alle steun van ze en de mogelijkheden om zich te ontwikkelen tot een gelukkig en succesvol persoon. 

Bijzonder hoogleraar autisme Hilde Geurts, reageert op de ervaringen van Annemiek Koster en Jaap Brand en vertelt over de laatste ontwikkelingen in het autisme onderzoek.

 

Vanuit autisme bekeken

Luisteraars die meer over autisme willen weten kunnen naar de website van de Nederlandse Vereniging voor autisten (NVA), of de vereniging voor normale- en hoogbegaafde personen uit het autismespectrum (PAS)

Ouders van kinderen met autisme kunnen op 9 november naar een informatiebijeenkomst van Mama Vita over de opvoeding van kinderen met autisme.

Informatie voor werkgevers over de bijzondere talenten van werknemers met autisme is te vinden op Autisme ten Top.

Voor mensen die hun weg in autisme-land nog moeten vinden, is er Autilook, met een compleet overzicht van de hulpverlening voor autisme.